[AUDIO] Reşiţa este al treilea oraş liber din România!

În această săptămână, Radio România Reşiţa şi Universitatea “Eftimie Murgu” din municipiul de pe Bârzava au organizat evenimente menite să marcheze cele trei decenii de la Revoluţia din 1989. La unul dintre acestea, invitat special a fost directorul ştiinţific al Institutului Revoluţiei Române din Bucureşti, prof. univ. dr. Constantin Corneanu. Domnia-sa a vorbit în Sala Multimedia “Constantin Gruescu” a UEM, atât revoluţionarilor reşiţeni, cât şi studenţilor, în prezenţa cantautorului Cristian Buică. Istoricul Constantin Corneanu:

Materialul a fost difuzat la Radio România Reşiţa, în 22 decembrie 2019:

Astăzi se împlinesc 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 petrecută la Reşiţa, al treilea oraş din ţară, declarat liber. La Troiţa din centrul civic al Reşiţei, ridicată in memoriam celor 25 de căzuţi în Revoluţie, au participat astăzi foarte mulţi dintre cei care atunci au trăit momentul libertăţii. Prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu, a declarat pentru Radio Reşiţa:

Viorel Buda este unul dintre participanţii la Revoluţia din 1989, la Reşiţa. Pentru Radio Reşiţa a spus următoarele cuvinte, vădit emoţionat, chiar plângâng…

În emisiunea Repere Radio, a fost invitat în Studioul Radio Reşiţa, coordonatorul Centrului Regional Caraş-Severin de Cercetare şi Informare al Institututului Revoluţiei Române din 1989, Traian Gogu Sorca:

De același autor

Related Articles