[VIDEO] Românii vor putea trece Dunărea, în Serbia, cu bacul. “Baziaş 4” a fost lansat la apă

Dragi prieteni,Dupa cum ati aflat, astăzi am inaugurat printr-o cursa de proba, traseul BAC-ului #Bazias4 ⛴ care va…

Publicată de Adi Torma pe Luni, 9 decembrie 2019

Momentul în care vom putea trece Dunărea cu bacul de la Moldova Nouă, România în Golubac, Serbia se apropie. Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma a anunțat pe pagina sa de Facebook că a inaugurat printr-o cursă de probă, traseul bacului “Baziaș 4”.

Moto-ul acestui proiect este: “Un pas mic pentru Moldova Nouă, dar un pas mare pentru dezvoltarea turismului în Clisura Dunării.”

Nu reamintesc povestea incredibilă a nașterii acestui proiect, al colapsului în care am aterizat în 2016 si finalul, momentul inaugurării acestui proiect de suflet pentru mine în calitate de primar.

Punctul vamal este situat la ieșirea către Orșova din Moldova Veche, în zona portului Industrial Moldomin. Bacul va opera două curse zilnice, în primă fază, una dimineața și alta după-amiaza. Operatorul de transport naval se numește S.C. Eoliana și, în curând, va publica informațiile legate de orar, tarife și alte date importante pentru turiști. În 20 Decembrie 2019 se preconizează cursa oficială și, ulterior, vor începe cursele regulate. Vaporul va putea transporta maximum 20 autoturisme și 50 călători, iar timpul parcurs pe Dunăre între cele două puncte vamale este de aproximativ 30 minute. Vor exista curse speciale între punctul vamal și centrul celor două orașe corelate cu programul orar al vaporului

În plus, în Moldova Nouă vom avea si o parcare pentru TAXI, a anunțat Adrian Torma. În funcție de solicitări, în anul 2020 vom încerca să oferim posibilitatea ca în zona punctului vamal să apară servicii suplimentare, spații de cazare sau restaurante, a adăugat Torma.

1 COMENTARIU

  1. Doamne Ajută ! Sper să nu înghețe Dunărea prin 20 dec. , că iar se amînă vre-o 3-4 ani inaugurarea bacului !!!

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles