România a pierdut la limită cu Muntenegru la Campionatul Mondial din Japonia

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă dramatic de Muntenegru, cu scorul de 27-26 (11-12), miercuri, la Kumamoto, în Grupa C a Campionatul Mondial din Japonia.

Tricolorele au suferit a doua înfrângere la acest Mondial şi riscă să rateze calificarea în grupele principale ale competiţiei.

România a reuşit 45 de minute excelente, însă ultimul sfert de oră al partide a fost catastrofal şi a înclinat decisiv balanţa. În prima repriză, echipa antrenată de Tomas Ryde s-a aflat la cârma jocului după ce a fost condusă cu 2-0, fiind de mai multe ori în avantaj de două goluri pe tabelă, 6-4, 7-5, 8-6, iar la pauză scorul era de 12-11 pentru România.

În partea secundă, România a jucat excelent şi a profitat de slăbiciunile adversarului, desprinzându-se la 21-17, dar apoi a urmat o morişcă a greşelilor, tehnice şi tactice, în apărare şi atac, atât ale jucătoarelor, cât şi ale staff-ului tehnic, iar Muntenegru, antrenată de suedezul Per Johansson (ex-CSM Bucureşti) şi de Adrian Vasile (actualul antrenor principal al echipei CSM Bucureşti), a înscris şapte goluri consecutive, conducând cu 24-21. România a încercat o revenire în finalul partide şi a sperat la un egal, dar a pierdut cu 26-27.

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.

În alt meci din grupă, Spania a surclasat Kazahstanul cu 43-16. În celălalt meci al grupei, Ungaria va înfrunta Senegalul.

Spania ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de Muntenegru, 8 puncte, România 4 puncte, Ungaria, 2 puncte, Senegal, 0 puncte, Kazahstan, 0 puncte. Primele trei clasate se califică în grupele principale.

Vineri 6 decembrie sunt programate ultimele meciuri din grupă, Senegal – Kazahstan, Muntenegru – Spania şi România – Ungaria,scrie Agerpres.ro

De același autor

Related Articles