Comisia juridică a adoptat proiectul de abrogare a recursului compensatoriu

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat cu unanimitate de voturi propunerea PNL şi USR de abrogare a Legii privind recursul compensatoriu. Documentul urmează să fie suspus astăzi votului decizional în plenului Camerei Deputaţilor.

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a salutat abrogarea, prin intermediul unei legi, a prevederilor care vizează recursul compensatoriu. El a precizat că ministerul a adoptat astăzi un text de normă tranzitorie privind măsurile care vor fi luate în penitenciare în viitor, măsuri care vor fi prezentate și reprezentanților CEDO.


Cătălin Predoi: “În primul rând să creștem numărul de locuri de detenție, mai ales să îmbunătățim calitatea lor. Este nevoie de un management într-adevăr mult mai aplicat în sistemul penitenciar cu privire la remedierea acestor condiții de detenție. În al doilea rând să punem pe picioare sistemul de probațiune”.

Propunerea PNL şi USR de abrogare a legii recursului compensatoriu a fost votată și de deputații PSD.

Social-democratul Alfred Simonis: “Din păcate, miniştrii justiţiei din guvernele PSD au susţinut, așa cum susținea și domnul Predoiu, până mai acum câteva zile, că recursul compensatoriu nu poate fi abrogat peste noapte. În cazul în care vom ajunge chiar să plătim acele despăgubiri, preferăm cu toții ca acești bani să se plătească numai să nu mai moară oameni”.

Deputaţii au adoptat un amendament care stabilește că de efectele recursului compensatoriu vor beneficia persoanele condamnate începând cu 24 iulie 2012, până la intrarea în vigoare a documentului care stabilește abrogarea prevederilor legii.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles