[VIDEO] Unul dintre cele mai mari transporturi clandestine de migranţi a fost interceptat la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din vestul ţării au depistat ascunşi în remorca unui automarfar, 48 de cetăţeni străini, pe care şoferul mijlocului de transport a încercat să îi scoată ilegal din România. S-a întâmplat aseară la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, subcomisar Loredana Chifor.

„În jurul orei 20.30 s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în România. Şoferul  transporta piese auto pentru o societate din Austria. În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia, în semiremorcă, au fost descoperite ascunse 48 de persoane, cetăţeni din Irak, Iran, Siria, Afganistan și India, şase minori, trei femei și 39 de bărbați, solicitanţi de azil în ţara noastră”.

Loredana Chifor a mai spus că este unul dintre cele mai mari transporturi de migranţi depistate pe teritorul României.

Şoferul tirului este cercetat pentru trafic de migranți, iar cei 48 de cetăţeni străini pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Cele mai citite

Related Articles