Caransebeşenii sunt rugaţi să doneze sânge!

Şi în luna noiembrie, Centrul de Transfuzie Sanguină Reşiţa se confruntă cu o scădere drastică a numărului de donatori. Pentru a rezolva această problemă, mâine la Policlinica din Spitalul Municipal Caransebeş persoanele care doresc, vor avea posibilitatea să doneze sânge până la ora 13.00.

„Ne confruntăm cu o nouă criză de sânge şi în sezonul rece, exact ca la începutul anului şi din această cauză organizăm astfel de actiuni pentru a convinge câti mai multi donatori să vina să facă o fapta buna, să doneze sânge pentru că e sanatos. Toate spitalele din judet au mare nevoie de sânge, în special Spitalul judeţean din Reşiţa şi Spitalul Municipal din Caransebeş. În special, avem nevoie de sânge cu RH negativ aşa că rugam populaţia să nu rămână indiferenta, împreuna putem salva vieti”, ne-a declarat medicul Rodica Neaga.

Pot face o faptă bună persoanele sănătoase cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani cu greutatea peste 50 de kg. Oamenii care donează sânge vor primi 7 tichete de masă, în valoare de 67 de lei şi o zi liberă plătită la serviciu.

De același autor

Related Articles