Adina Vălean a primit avizul comisiei de specialitate din PE

Comisarul european desemnat pentru transporturi, Adina Vălean a primit joi avizul comisiei de specialitate din Parlamentul European.

Doamna Vălean le-a spus eurodeputaţilor că are printre priorităţi un transport ecologic, echitabil şi transparent, precum şi reducerea accidentelor rutiere, capitol la care România stă cel mai prost dintre ţările Uniunii.

Amalia Bojescu transmite de la Bruxelles: “Dreptul la liberă circulaţie este foarte apreciat de cetăţenii Uniunii Europene, iar sectorul transporturilor face posibil acest lucru, a subliniat Adina vălean în timpul audierilor din Comisia pentru transporturi.

“Mobilitatea şi transportul sunt coloana vertebrală a pieţei interne a Uniunii Europene şi sprijină libertatea de mişcare a cetăţenilor şi bunurilor.

Ele conectează oamenii şi ajută la consolidarea coeziunii în interiorul Uniunii Europene.

Vă cer încrederea şi sprijinul pentru ca transportul să fie adecvat pentru Europa, să fie echitabil, sustenabil şi transparent”.

Comisarul european a enumerat principalele sale priorităţi, între care se regăsesc obiectivul unui transport sigur, mobilitate curată şi durabilă, un ecosistem de mobilitate inteligentă, mobilitate echitabilă şi incluzivă, şi investiţii în infrastructură şi servicii.

Un aviz pozitiv a primit şi candidatul francez pentru portofoliul pieţei interne, Thierry Breton.

În schimb comisarul desemnat de Ungaria pentru extindere şi politica de vecinătate, Olivér Várhelyi, va trebui să răspundă în scris la întrebări din partea eurodeputaţilor înainte ca aceştia să-i aprobă numirea.”

De același autor

Related Articles