[AUDIO] Mirel Rădoi: Finlanda este o formaţie care poate încurca pe oricine

Naţionala de tineret se pregăteşte pentru meciurile cu Finlanda şi Irlanda de Nord din preliminariile lui Euro 2021. Rădoi nu crede ca Finlanda este o contracandidată la calificare dar este o formaţie care poate încurca pe oricine din grupă.

“Eu şi staff-ul suntem pregătiţi, sperăm să fie şi jucătorii până la ora primului meci. Din punctul nostru de vedere, este o echipă foarte imprevizibilă cea a Finlandei, cu un joc destul de echilibrat pe faza de apărare şi de atac. În momentul ăsta ne concentrăm doar pe jocul cu Finlanda, pentru că, la orice pas greşit, cu un moral scăzut, întâlnim alte condiţii în Irlanda de Nord, un teren scurt şi îngust, care îi ajută foarte mult pe irlandezi”, a declarat Rădoi.

Schimbul de generaţii de la echipa naţională U-21 a României se află în plin proceş după ce o mare parte din jucători au depăşit limita de vârstă, Rădoi afirmând că încearcă să găsească metode prin care să alcătuiască o formaţie omogenă.

“E greu ca eu să fiu pe deplin mulţumit. E clar că în momentul de faţă mai avem unele aspecte de lămurit în plan defensiv, pentru că în continuare adversarii noştri îşi creează ocazii care pot schimba soarta partidei prin marcarea unui gol. Dar eu sunt sigur că jucătorii vor da tot în continuare pentru echipa naţională. Îi înţeleg şi pe ei, sunt mulţi care nu se cunosc, sunt zile puţine petrecute aici, e foarte greu să le dai multe informaţii într-un timp aşa scurt”, a mai spus Mirel Rădoi.

Fundaşul stânga Mihai Velişar nu va putea fi folosit în dubla cu Finlanda şi Irlanda de Nord din preliminariile Euro 2021. Jucătorul medieşan a fost înlocuit cu Ştefan Vlădoiu de la Universitatea Craiova.

România va întâlni Finlanda pe 14 noiembrie, de la ora 20:00, pe Stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari, iar pe 19 noiembrie va înfrunta Irlanda de Nord, pe stadionul ”The Showgrounds” din Ballymena (19:30, ora României).

Cele mai citite

Related Articles