25 octombrie – Ziua Armatei României! La mulți ani, Camarazi, oriunde v-ați afla!

Profesia militară este singura în care contractul de muncă este semnat cu sânge. În urmă cu 75 de ani, 50.000 de militari români și-au dat viața pentru eliberarea ultimei brazde de pământ românesc. La Carei, și în întreaga țară, oficialități, militari și oameni simpli au marcat acest moment istoric, cunoscut, în istoria recentă (din 1951), drept Ziua Armatei României.

La Reșița și Caransebeș au avut loc astăzi ceremoniale militare și religioase și comunicări științifice. La Centrul Militar Județean Caraș-Severin au fost prezenți, la invitația Comandantului, col. Ion Pasăre, oficialități locale și județene, militari activi, în rezervă și în retragere. Prefectul județului, Matei Lupu a transmis mesajul Guvernului încă în funcție, iar plt.maj. Nicolae Radu, veteran al teatrelor de operații din Iraq și Afghanistan, a trecut în revistă faptele de eroism ale Armatei.

Armata României, creștină și atașată valorilor naționale, depozitara eroismului, sacrificiului și patriotismului unei națiuni, reprezintă cea mai reformată și modernă instituție din România actuală. Ei îi datorăm că astăzi vorbim și scriem în limba română, Patria Noastră de suflet!

La mulți ani, Camarazi, oriunde v-ați afla!

De același autor

Related Articles