Programul “Şpagă sub acoperire” continuă. Ministerul Sănătăţii are 14 pacienţi misterioşi!

Programul “Şpaga sub acoperire” continuă în spitalele din România. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri, la Timişoara, că sunt 14 pacienţi misterioşi, care sunt incluşi în acest program şi care verifică inclusiv modul de comportament al personalului medical dar şi condiţiile igienico-sanitare din spitale.

“Aşa este, continuăm programul, avem 14 pacienţi misterioşi în programul Şpaga sub acoperire. Nu ştiu încă ce conţin rapoartele pe care ei le-au făcuţ dar verifică mai multe aspecte, inclusiv curăţenia. Verifică modul de comportament al personalului, dar şi modul în care interacţionează pacienţii şi aparţinătorii cu personalul medical. N-a mai fost nimeni dat afară pentru că, dacă erau cazuri grave, probabil mi se raporta imediat, sigur eram sunată sau mi se comunica cumva. Dacă obligaţiile din fişa postului ar fi respectate, nimeni nu ar avea probleme”, a declarat Pintea la Timişoara.

Vă reamintim că în vara acestui an, la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat decizia trimiterii de “pacienţi misterioşi” în toate spitalele din România, pacienţi care să verifice eventualele probleme din unităţile medicale.

De același autor

Related Articles