Proiectul tehnic al drumului Lipova-Cuvejdia-limită cu judeţul Timiş, finanţat din excedent bugetar

Consiliul Judeţean Arad continuă să aloce sume importante pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene. Este cel mai ambiţios proiect de modernizare a drumurilor judeţene, însumând peste 300 de kilometri. În prezent, în judeţul Arad sunt deschise 17 şantiere privind modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene.


În şedinţa ordinară de astăzi, 26 septembrie, consilierii judeţeni au aprobat realocarea din excedentul bugetar a sumei de 595.000 lei pentru realizarea Proiectului Tehnic la obiectivul “Modernizare DJ 572 lim.Jud.Timiş-Lipova”.

“Acest tronson de drum a fost iniţial depus pentru finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. După refuzul Guvernului de a asigura sumele necesare am redepus proiectul pentru a fi finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Acest proiect este eligibil şi se află pe lista de rezervă. Sperăm să poată fi finanţat din fondurile rămase după finalizarea licitaţiilor la proiectele aflate în derulare. Dar, nu putem bloca acest proiect şi astfel am alocat deja fonduri pentru proiectul tehnic, pentru a câştiga timp”, a precizat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Drumul judeţean Lipova-Şiştarovăţ-Cuvejdia-limită cu judeţul Timiş face parte din coridorul Lipova-Buziaş-Berzovia, care uneşte trei din cele patru judeţe ale regiunii, Arad, Timiş şi Caraş-Severin şi are o lungime de 26 de kilometri.

Cele mai citite

Related Articles