„Balul Strugurilor” – „Coroana” festivalurilor pe care Vârşeţul le organizează

La finele săptămânii trecute, numeroși vizitatori din țară și din străinătate,  mai ales din România, au făcut o escapadă la Vârșeț, unde s-a desfășurat ediția a 62-a a manifestării turistico-economice „Balul Strugurilor”, cea mai veche și cea mai vizitată manifestare de acest gen.

Manifestarea din acest an a început joi seara la Belvederea de pe Dealul Vârșețului, lângă Bisericuța cu hramul „Sfânta Cruce”, unde vârșețenii și oaspeții acestora au savurat gratuit vin, struguri și cârnați la jar și s-au delectat alături de orchestra de tamburași, ale cărei sunete s-au revărsat deasupra orașului. În ceasurile serii, distracția „s-a mutat” la scena din centrul orașului, unde au avut loc concerte de muzică rock, susținute de formațiile locale. Paralel cu aceasta, la Restaurantul „Stari Mlin” a avut lor Concursul „Miss Balul Strugurilor”. Cea mai frumoasă fată a ediției a fost desemnată Ana Žikić din Cuvin, în timp ce Anita Kiš din Plandiște și Ivana Živanov din Vârșeț au primit panglica pentru prima și cea de-a doua însoțitoare. Titlul de “Miss farmec” a revenit Ivanei Majstorović din Plandiște, iar Sara Ristić din Biserica Albă, a obţinut premiul pentru cel mai frumos zâmbetul. Sponsorul evenimentului a fost Compania suedeză „Oriflame”, respectiv domnișoara Ionela Sfera, care s-a ocupat de machiajul participantelor, și doamna prof. Mărioara Sfera, președinta  juriului.

Ediția de anul acesta a manifestării „Balul Strugurilor” a fost inaugurată festiv, în seara zilei vineri, de către Zoran Đorđević, ministrul Muncii, Angajării și Asistenței Sociale, care a menționat urmãtoarele: „Toți cei ce produc vin și se ocupă cu viticultura, se ocupă de o artă! Prin ceea ce faceți, eu vă numesc adevărați artiști! Prin aceastã manifestare reprezentați Serbia în cel mai bun mod. Aceastã manifestare are tradiții îndelungate și voi trebuie sã fiți mândri de ea…”

La inaugurare, primarul Dragana Mitroviæ a declarat urmãtoarele: „Îmi face o deosebitã plãcere sã vã vãd într-un numãr atât de mare! Ediția de anul acesta este cu siguranțã una dintre cele mai vizitate, ea fiind rezultatul unei munci asidue a autoguvernãrii locale la promovarea ofertei turistice a orașului nostru. „Balul Strugurilor” reprezintã „coroana” tuturor festivalurilor pe care le organizãm pe parcusul întregului an…”

Sursa: https://libertatea.rs

Cele mai citite

Related Articles