Premierul Viorica Dăncilă se află, zilele acestea, în Statele Unite

Premierul Viorica Dăncilă se află, zilele acestea, în Statele Unite, la Washington, unde are prevăzute întâlniri cu oficiali americani şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Reporter Petruţa Obrejan: “Premierul Viorica Dancilă spunea că vizita pe care o efectuează în Statele Unite are o componentă economică puternică, urmărind, în cadrul întâlnirilor cu reprezentanţii companiilor americane, prezentarea oportunităţilor de afaceri din România, dar şi măsurile luate de guvern pentru susţinerea mediului investiţional.

Viorica Dăncilă: “Ne vom întâlni acolo şi cu un număr mare al oamenilor de afaceri, unde le vom vorbi despre avantajele investiţiilor în România, despre predictibilitate.

Voi fi însoţită de domnul ministru Teodorovici, de domnul ministru Leş.

Vom avea o discuţie şi pe Ministerul Apărării, vom avea o discuţie şi în domeniul sănătăţii, vom semna cu Banca Mondială, vom semna şi un memorandum pe energie.”

Consolidarea relaţiei transatlantice şi semnarea unor acorduri bilaterale reprezintă principalul obiectiv al vizitei – a explicat premierul care i-a criticat totodată pe cei care au spus că vizita sa ar fi doar una de imagine.

La New York premierul va participa, în cadrul ONU, la o reuniune privind terorismul şi se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti.

Cele mai citite

Related Articles