Examenul de Bacalaureat, sesiunea toamnă 2019, continuă astăzi cu proba la alegere a profilului

Candidaţii care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat susţin astăzi proba la alegere a profilului şi specializării, fiind şi ultima probă scrisă din sesiunea de toamnă.

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris în cea de a doua sesiune din acest an a examenului de Bacalaureat. Din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018 – 2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

În Caraş-Severin 350 de elevi s-au înscris pentru a susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

Pentru sesiunea de toamnã a bacalaureatului, judeţul Caraş-Severin are douã centre de examinare. Este vorba despre Colegiul Tehnic din Reşiţa şi Liceul Tehnologic Dacia din Caransebeş. Cel din urmã va avea o subcomisie şi la Liceul Tehnologic Mihai Novac din Oraviţa.

Proba scrisã la alegere poate fi dupã cum urmeazã:

  • La profil umanist, elevii de clasa a XII-a pot alege la ultima probã de la simulare bacalaureat 2019 una dintre disciplinele: geografie, logicã şi argumentare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie.
  • La profilul real, elevii de clasa a XII-a pot alege dintre disciplinele: fizicã, chimie, biologie şi informaticã. La profilul tehnologic, elevii de clasa a XII-a pot alege pentru simulare bacalaureat 2019 una dintre disciplinele: geografie, logicã şi argumentare, psihologie, economie, fizicã, chimie, biologie.
  • La profilul vocaþional, elevii de clasa a XII-a pot alege dintre disciplinele: geografie, logicã şi argumentare, psihologie, economie şi filosofie.

Dupã proba la alegere a profilului urmeazã evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare oralã în limba românã (proba A), care se desfãşoarã în zilele de 27 august şi 28 august, fiind urmatã de evaluarea competenţelor în limba maternã (proba B) în 29 august.

Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbã de circulaţie internaţionalã (proba C) este programatã în zilele de 2 şi 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevãzutã pentru data de 3 septembrie (pânã la ora 12,00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaþiile, între orele 12,00 şi 16,00. Rezultatele finale vor fi fãcute publice în data de 7 septembrie.

De același autor

Related Articles