Sala de sport pentru elevii români din Chitighaz, Ungaria

          Consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a participat la sfârşitul lunii trecute la manifestarea de depunere a pietrei de temelie pentru noua sală de sport şi a laboratorului de ştiinţe din cadrul Şcolii Generale din Chitighaz. 
          Manifestarea a fost deschisă de către directorul Şcolii Generale din Chitighaz, Erica Borbely, care a menţionat că şcoala beneficiază pentru acest proiect de suma de 464 de milioane HUF (circa 1.4 milioane euro). Efectivul şcolii şi grădiniţei din localitate este de 160 de elevi şi preşcolari.
           La manifestare au mai participat dr. Fürjes Zoltán, subsecretar de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru, responsabil pentru Naţionalităţi şi Culte; Herczeg Tamáş, deputat ungar; Traian Cresta, purtător de cuvânt al românilor în Parlamentul Ungariei; Alexandru Fina, preşedintele interimar al Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria (ATRU); Maria Kalcso, primarul localităţii Chitighaz; Maria Gurzau Czegledi, directorul Liceului „Nicolae Bălcescu” (LNB) din Gyula; Mariana Negreu Vetro, directorul Centrului de Documentare şi Informare al ATRU; Bertold Netea, viceprimarul localităţii din Micherechi.

De același autor

Related Articles