Bani disponibili pentru microîntreprinderile din Regiunea de Vest

Firmele cu mai puţin de 9 angajaţi – microîntreprinderi, care doresc să obţină finanţări europene nerambursabile pentru a construi sau extinde spaţii de producţie ori prestări servicii, pentru a achiziţiona echipamente şi tehnologii noi sunt aşteptate să aplice proiecte în cadrul Regio-Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

Regiunea Vest are 10,77 milioane euro la dispoziţie în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiţii 2.1.A – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – Microîntreprinderi.

De la deschiderea acestui nou apel de proiecte, din 8 iulie 2019, până în prezent, la nivelul Regiunii Vest au fost depuse doar 28 de proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 4,53 milioane euro.

Cererile de finanţare pot fi depuse până în data de 8 noiembrie 2019, ora 12:00, iar apelul de proiecte pentru Prioritatea de Investiţii 2.1.A – Microîntreprinderi este de tip competitiv.

Informaţii suplimentare sau clarificări legate de accesarea fondurilor nerambursabile pot fi obţinute de la biroul de Helpdesk al ADR Vest, la tel/ fax – 0256/ 491.981, 0256/ 491.923, e-mail – helpdesk@adrvest.ro.

Finanţarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.

Ghidul şi alte detalii pentru accesarea finanţării sunt disponibile pe site-ul ADR Vest – https://adrvest.ro/microintreprinderi-2/.

Cele mai citite

Related Articles