Noutăți la eliberarea paşapoartelor. Nu există taxă de urgenţă!

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple din Caraș-Severin lucrează la capacitate maximă!

Aşa cum se întâmplă de fiecare dată în sezonul vacanţelor, solicitările de eliberare a documentelor au crescut, ţinând cont că mulţi români plecaţi peste hotare se întorc în ţară pentru a-şi preschimba paşapoartele. Şeful serviciului, comisar şef Cătălin Colţescu, ne-a anunţat că programările online se pot face în continuare, dar timpii de aşteptare sunt de aproximativ o săptămână. Totodată se eliberează, în continuare, și bonuri de ordine, pentru cei care se prezintă direct la ghișeele serviciului.

Din această lună, cadrul normativ privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate a fost modificat. Principalele noutăți în ceea ce privește pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar sunt:

1.      Extinderea termenului de valabilitate a pașaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani

2.      Reglementarea situațiilor în care poate fi eliberat pașaportul simplu temporar care este valabil 12 luni.

NU EXISTĂ TAXĂ PENTRU ELIBERAREA PAȘAPORTULUI LA URGENȚĂ!

Pașaportul simplu temporar se eliberează într-un termen ce nu poate depăși 3 zile lucrătoare, DOAR ÎN SITUAȚII OBIECTIVE, în care, din motive de sănătate, motive familiale sau motive profesionale, este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea pașaportului simplu electronic. Motivele vor fi dovedite cu acte ce atestă urgența. În lipsa documentelor care justifică necesitatea și urgența deplasării în străinătate, pașaportul simplu temporar se eliberează într-un termen ce nu poate depăși 10 zile lucrătoare.

Pentru depunerea cererilor în vederea eliberării pașaportului, cetățenii se programează online pe pagina de internet www.epasapoarte.ro. Totodată, pe aceeași platformă, la secțiunea Status pașaport, se poate verifica în timp real stadiul în care se află cererea depusă pentru eliberarea pașaportului simplu electronic, pe parcursul procedurii de aprobare și emitere a documentului de călătorie.

Sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Caraș-Severin este situat pe strada Str. Gratz, Nr. 3-5, cu intrare pe Str. Moise Groza, Nr. 2-4, municipiul Reșița, județul Caraș-Severin.

Program de lucru cu publicul:

Luni, miercuri, joi, vineri: 8.30 – 16.30

Marți: 8.30 – 18.30

Cele mai citite

Related Articles