Tinerii farmaciști aleg să profeseze în Reșița, în detrimentul marilor centre universitare!

Reşiţa a reuşit să atragă ca un magnet farmacişti din Timişoara! Mai mulţi tineri farmacişti au ales să facă naveta ca să-şi exercite profesia în municipiul de pe Bârzava.

Salariul motivant şi şansa de a promova rapid în Reşiţa sunt doar câteva dintre motivele pentru care, tinerii au decis să părăsească Timişoara. Incredibil dar adevărat, 10 farmacisti şi-au lăsat familiile în Timişoara şi au ales fie să facă naveta zilnic la Reşiţa, fie au primit bani de chirie de la marile companii farmaceutice pentru a rămâne în municipiul de pe Bârzava. Aici salariul poate fi chiar şi cu 1.000 de lei mai mare comparativ cu Timişoara ne-o confirmă preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Caraş-Severin, Pavel Roşca.

Reşiţa şi judeţul Caraş-Severin au în continuarea nevoie de farmacişti deoarece încă există farmacii care încalcă legea, funcţionând doar cu asistenţi.

Revenind la carieră, pe lângă farmacia comunitară, companiile farmaceutice, institutele de cercetare, tânărul farmacist poate alege să profeseze și în ate domenii: companii ce au în portofoliu produse dermato-cosmetice, suplimente alimentare, produse naturiste. Să nu uităm nici de laboratoarele de control și de analiză a medicamentlui, laboratoarele de toxicologie, laboratoarele clinice etc.

N-aș omite nici posibilitatea ocupării unor poziții importante în diferite agenții naționale și internaționale care se ocupă cu reglementarea și siguranță terapiei cu medicamente, ca de exemplu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor medicale, Agenția Europeană pentru Medicamente etc. Indiferent de domeniul ales, farmacistul trebuie să dețină abilități dezvoltate de comunicare, prin care să reușească să transmită cunoștinte către pacienți, societate și astfel să se facă înțeles.

De același autor

Related Articles