A treia carte a jurnalistului reşiţean Victor Nafiru este o carte “terapeutică”

“Sfârşitul unei lumi, începutul alteia” se intitulează a treia carte a jurnalistului reşiţean Victor Nafiru care a fost lansată în 3 iulie, într-un cadru fastuos. Autorul spune despre cartea sa că este una manifest pentru generaţia de azi care ar trebui avută în vedere pentru a nu se mai repeta greşelile trecutului. Este o carte care se adresează spaţiului în care trăim, al Banatului Montan, din vremurile de dinainte şi după 1989. Victor Nafiru:

În prezenţa unui public numeros, despre volumul apărut anul acesta la Editura BRUMAR din Timişoara, au vorbit jurnalistul Daniel Botgros, poetul Iacob Roman, criticii Ada D. Cruceanu, Gheorghe Jurma, Marcel Tolcea.

“Cred că este o carte terapeutică pentru că reaminteşte celor care au trăit înainte de 1989 un tip de structurare a puterii, a fricii, a dedublării, a onestităţii şi curajului. Dar e şi o carte despre destin pentru că arată felul în care oamenii îşi fac alegerile în viaţă şi ţin prea puţin cont de consecinţe. Este o carte despre istoria comunistă din România în care personajele îşi refac, de fapt, propria relaţie cu viaţa. Toate personajele cărţii fac acest lucru…Este o carte despre felul în care istoria nu mai are răbdare şi începe să aibă o altă dimensiune”, a spus criticul Marcel Tolcea.

Cele mai citite

Related Articles