Trenuri blocate între Caransebeş şi Herculane din cauza copacilor căzuţi pe linii

1339

UPDATE

La aceasta ora circulatia feroviara in zona in care s-au produs avariile pe timpul noptii, se desfăşoară prin pendularea trenurilor – tractare cu locomotiva diesel între staţiile Slatina Timiş şi Teregova. Pendularea trenurilor se va face pâna la refacerea firului de contact electric. La ora aceasta sunt tractate 2 garnituri urmând ca până în jurul orei 21 să se întrerupa circulaţia pentru refacerea legăturilor electrice.

UPDATE

Trenurile blocate în staţiile CFR Vălişoara, Slatina Timiş şi Domaşnea şi-au reluat deplasarea, fiind tractate de locomotive diesel.

Au fost afectaţi sute de călători, unii dintre ei fiind în drum spre litoral, după ce aseară din cauza unei furtuni, mai mulţi copaci au căzut şi au rupt firele de contact. Angajaţii feroviari acţionează în continuare cu utilaje pentru înlocuirea cablului, rupt pe mai multe secţiuni, între staţiile Slatina – Timiş – Teregova.

***

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația feroviară este oprită în partea de vest a țării, pe raza Regionalei CF Timișoara, între stațiile Caransebeș și Orșova unde, din cauza furtunilor violente, arborii prăbușiți de pe versanți au rupt linia de înaltă tensiune și au blocat calea ferată.

Potrivit ISU Semenic, până în acest moment, este afectat traficul a 8 trenuri. Garniturile staţionează în zona haltelor Vălişoara, respectiv Poarta. Se estimează că avariile vor fi remediate până în jurul orei 11:00. Începând cu ora 10:00, se vor începe manevrele de tractare a trenurilor cu locomotive diesel pentru repunerea în circulaţie.

Zeci de angajați feroviari acționează cu utilaje încă din cursul serii pentru tăierea arborilor, îndepărtarea acestora de pe linia de cale ferată și înlocuirea cablului de înaltă tensiune, rupt pe mai multe secțiuni, între stațiile Slatina – Timiș – Teregova. Pentru a asigura accesul echipelor de intervenție în zona afectată, 8 trenuri de călători staționează în gările  adiacente până la finalizarea lucrărilor de eliberare a gabaritului și înlocuirea firului de contact rupt, astfel încât să se poată repune sub tensiune linia de contact.

Trenurile oprite temporar în gările Poarta, Vălișoara, Domașnea Cornea și Crușovăț:

IR 1693 (București Nord – Timișoara)

IR 1696 (Timișoara Nord – București Nord)

IR 1695 (București Nord – Timișoara Nord)

IR 1692 (Timișoara – București Nord)

IR 1991 (Mangalia – Timișoara Nord)

R 9551 (Orșova – Crușovăt)

Trenul privat 15594 (Arad-Constanța)

Trenul privat 15593( Constanța-Arad)

De asemenea, o altă zonă afectată de vremea nefavorabilă este segmentul feroviar Lainici – Pietrele Albe, de pe secția Târgu Jiu – Pietroșani (Regionala CF Craiova), unde s-a intervenit în cursul nopții pentru eliberarea căii ferate de arborii prăbușiți de pe versanți în gabaritul căii, iar traficul feroviar a fost redeschis cu tracțiune Diesel pe zona afectată.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA asigură că echipele feroviare ale Regionalelor Timișoara și Craiova vor acționa în continuare cu tot personalul de intervenții pe zonele afectate de furtunile violente, astfel încât traficul feroviar sa fie redeschis în condiții de siguranță.