[FOTO] Programul Start-Up Nation, un succes în Caraș-Severin

Prin cursurile susținute de Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură a județului Caraș-Severin, peste 80 de antreprenori vor beneficia de fonduri guvernamentale nerambursabile, în cadrul programului Start Up Nation, pentru înființarea unei afaceri.

Anul acesta au fost semnate 89 de contracte de finanțare la nivelul județului Caraș-Severin, o creștere semnificativă față de anul trecut, când au fost admise doar 61 de proiecte. “La acest număr se vor mai adăuga cu siguranță câteva contracte pentru că nu au fost încă soluționate contestațiile. De asemenea, este posibil să mai apară finanțări noi, în cazul în care anumiți beneficiari vor renunța la proiecte,a precizat directorul Agenției pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor în cadrul Intreprinderilor Mici și Mijloci Timișoara, Adrian Pășcuță.

Punctaj maxim au primit firmele bazate pe activitățile de producție și cele din zona serviciilor, însă, domeniile de activitate finanțate au fost extrem de variate. Finanțarea de la stat în cadrul programului Start Up Națion este în valoare de 200.000 lei, iar beneficiarul nu este nevoit să vină cu nici o contribuție bănească.

Cele mai citite

Related Articles