CFR are și vești bune!

470

Reabilitarea Gării din Băile Herculane va fi demarată de Compania Naţională de Căi Ferate în cadrul modernizării a 47 de staţii de cale ferată, ne-a declarat directorul Regionalei CFR Timișoara, Alexandru Simu.

Gara din stațiunea cărășeană se află pe Lista Monumentelor Istorice de marcă din țara noastră și a fost construită între 1878 și 1886, iar  înainte de a fi folosită ca și gară, a fost locuință de vânătoare pentru împăratul Franz Iosif al Austriei.

Proiectul CFR în valoare de 10 milioane de lei este inclus în Programul Operaţional Infrastructură Mare, iar pentru 24 staţii de cale ferată au fost deja lansate licitaţiile în vederea elaborării studiilor de fezabilitate.  De asemenea, alte două gări din zona de Vest a țării, cele din Orșova și din Petroșani vor beneficia de modernizări în cadrul POIM.

„Pentru Stațiile CFR vor fi create spații moderne, conform cerinţelor pieţei şi nevoilor călătorilor, cu accent deosebit pe modernizarea și repararea clădirilor de călători, facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă, modernizarea echipamentelor de telecomunicaţii şi de informare a publicului călător.

Alte două stații CFR, Gara Reșița Nord și Timișoara Nord ar urma să fie modernizate de regionala CFR Timișoara din bugetul propriu CNCFR SA“, după cum a declarat directorul Alexandru Simu.