Şapte tiruri cu ajutoare din Germania au ajuns la Spitalul Judeţean Reşiţa!

Șapte TIR-uri încărcate cu ajutoare au ajuns ieri, 1 iunie 2019, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Donația, constând în mobilier, echipamente și consumabile medicale, vine din partea Asociației „Biker-Brummi Hilfe“, o organizație neguvernamentală din Bremen – Germania.

Acțiunea de sâmbătă este rodul unei fructoase colaborări dintre „Biker-Brummi Hilfe“, MC Trust Reșița, Spitalul Județean de Urgență Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin.
„Biker-Brummi Hilfe“ este o asociație de motocicliști, între ei numărându-se și câțiva medici. Încă de la începutul înființării sale, membrii săi și-au propus să ajute cât mai multe spitale și centre pentru copii din Europa de Sud-Est.

În urmă cu câteva luni, managerul Waldemar Murgu ne spunea în cadrul unei conferinţe de presă că vor veni tiruri cu ajutoare importante pentru spital, mai ales că o parte din membrii „Biker-Brummi Hilfe“, au vizitat Spitalul Județean de Urgență Reșița, stabilind prioritățile acțiunii ce s-a concretizat sâmbătă. Pe această cale, conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița mulțumește pentru ajutor Asociației „Biker-Brummi Hilfe“ și MC Trust Reșița, precum și celorlalți factori implicați în reușita acestui eveniment: Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița.

Din Germania au plecat 24 de tiruri cu ajutoare pentru şcoli, spitale şi alte organizaţii care au nevoie de ajutor. Aşadar 7 tiruri au ajuns în municipiul Reşiţa, echipamentele şi consumabilele fiind pentru moment depozitate în sala de sport a Generalei Nr. 8 din Reşiţa, urmând ca în cel mai scurt timp să fie transportate către secţiile Spitalului Judeţean. În plus, alte 6 tiruri cu ajutoare au ajuns şi la Arad iar restul până la 24 vor ajunge în mai multe localităţi din Serbia.

Membrii acestei organizaţii din Germania s-au întâlnit astăzi şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean Reşiţa.

“Ne-am bucurat să îi avem astăzi, 2 iunie 2019, oaspeți la sediul Palatului Administrativ pe reprezentanții Asociației „Biker-Brummi Hilfe“ din Bremen (Germania) care au făcut o donație consistentă Spitalului Județean de Urgență Reșița. Am vrut, astfel, să ne arătăm respectul pentru sprijinul acordat unității spitalicești din Reșița, care este de un real ajutor, donația incluzând mobilier, echipamente și consumabile medicale. Acțiunea este rezultatul unei bune colaborări, ale cărei baze au fost puse anul trecut, dintre Asociația „Biker-Brummi Hilfe“, o organizație umanitară de motocicliști, printre care sunt și câțiva medici, Motor Club Trust Reșița și Spitalul Județean de Urgență Reșița”. Acesta este mesajul care a apărut pe pagina oficială de facebook a preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Sursă foto: Spital Judeţean Reşiţa si Consiliul Judetean

Cele mai citite

Related Articles