Sorana Cârstea, victorie cu emoții la Roland Garros

200

Sorana Cîrstea a obţinut o victorie dificilă în faţa slovenei Kaja Juvan, cu 5-7, 6-4, 7-5, luni, în prima rundă a turneului de la Roland Garroş al doilea de Mare Şlem al anului, scrie Agerpres.ro

Cîrstea (29 ani, 84 WTA) s-a impus după două ore şi 24 de minute, în faţa unei adversare venite din postura de ”lucky loser”, după retragerea cehoaicei Petra Kvitova, a şasea favorită.

Kaja Juvan (18 ani, 131 WTA) a dat o replică foarte bună şi nu a fost departe de victorie, deşi a acuzat probleme la inghinali după primele două seturi.

Juvan a câştigat primul ghem al meciului, contra serviciului, dar Cîrstea a revenit şi a preluat controlul, mergând cu serviciul până la 5-5, când slovena a reuşit un break, iar apoi a câştigat primul set cu 7-5.

Kaja Juvan a continuat să joace mai bine şi profite de greşelile comise în serie de Cîrstea şi în setul secund, în care a avut 3-1 şi 4-2. Cîrstea a reuşit un reviriment şi a restabilit egalitatea la seturi, după patru ghemuri consecutive (6-4).

În decisiv, Cîrstea a avut mai multe mingi de 3-0, dar le-a ratat şi setul s-a complicat din nou Juvan ajungând să conducă la un moment dat cu 4-2. Slovena a avut şi 5-3, dar Cîrstea a rezistaţ a rămas în meci şi a reuşit să se impună cu 7-5.

Cîrstea a comis 4 duble greşeli, Juvan a făcut 7, procentajele la servicii au fost aproximativ egale, Juvan a avut mai multe mingi direct câştigătoare (40-28), dar şi mai multe erori neprovocate (39-29), la numărul total de puncte, Sorana având unul în plus (109-108).

Sorana Cîrstea, semifinalistă săptămână trecută la Nurnberg, şi-a asigurat un cec de 87.000 de euro şi 70 de puncte WTA, urmând să o înfrunte în turul secund pe învingătoarea dintre Aliona Bolsova (Spania, 21 ani, 137 WTA) şi Vera Zvonareva (Rusia, 34 ani, 78 WTA).

sursa foto: Agerpres.ro