De joi, noi reguli în taximetrie

278

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care modifică legea taximetriei permite sancţionarea directă a şoferilor care fac transporturi de persoane contra cost, fără a avea autorizaţie conform legii, conform Radio România Actualităţi.

Şoferii riscă amenzi de peste 25.000 de lei, dar şi reţinerea documentelor autoturismului – a explicat pentru Radio România Actualităţi, Andra Arsintescu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti:

În cazul în care nu au autorizaţia de transport în regim taxi sau închiriere se vor sancţiona cu o amendă cuprinsă între 25.000 de lei şi 50.000 de lei, iar în cazul în care autorizaţia de taxi sau închiriere nu este valabilă, sancţiunea este cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei. Pe lângă sancţiunile acestea se suspendă şi dreptul de a utiliza autovehiculul, ridicându-se şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare pe o perioadă de şase luni.

În urmă cu o lună, reprezentanţii Guvernului au promis că vor emite un act normativ care să reglementeze şi transportul alternativ cu ajutorul unor platforme digitale. Ministerul Transporturilor a anunţat formarea unui grup de lucru, însă proiectul de act normativ încă nu este gata.

Recent, la o dezbatere în parlamenţ preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, preciza că piaţa de transport de persoane din România trebuie să includă şi aplicaţiile moderne, dar reglementate.

sursa RRA

foto arhiva