Noutăţi pentru pescarii recreativi: A început eliberarea online a permiselor ANPA!

Permisele de pescuit eliberate de ANPA pot fi obţinute online, de joi, 9 mai, accesând site-ul Asociaţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură. Amănunte a transmis pentru Radio Reşiţa Sorell Raţă, unul dintre pescarii recreativi reşiţeni, membru activ al unei asociaţii de profil din Banat:

De joi a intrat site-ul în funcţionare şi se eliberează online. Oricare cetăţean care accesează site-ul poate să îşi facă un permis ANPA, dar acesta, pentru a fi valabil trebuie să fie însoţit de permisul şi carnetul de membru eliberat de o asociaţie. Dau un exemplu: vecinul meu care nu este pescar, intră pe site-ul respectiv, îi cere un CNP, o adresă şi automat la o imprimantă îi iasă permisul ANPA, dar nu are dreptul să pescuiască pentru că nu este membrul unei asociaţii de pescuit. Vă pot spune că, şi cei de la AJVPS, pe cursurile de apă cum este Dunărea, ca şi graniţă de stat sau care nu sunt consecionate de o anumită asociaţie, pot pescui pe apa respectivă. Deci, pescarii înregistraţi la AJVPS Caraş-Severin sau AP Banatul Timişoara îşi pot lua permisul ANPA şi să meargă să pescuiască pe apele care constituie frontieră de stat, cum ar fi râurile Nera şi Bârzava, dar doar cu aprobarea poliţiei de frontieră“.

Sorell Raţă a mai spus că din cauza repetatelor accesări, sistemul online de emitere a permiselor de pescuit recreativ, poate avea sincope în funcţionare.

Amintim că, din 9 mai, a început eliberarea permiselor de pescuit recreativ pentru Marea Neagră şi Dunăre cu braţele sale, precum şi habitatele piscicole naturale necontractate de asociaţiile de pescari recreativi, iar din 24 mai urmează să fie emise permisele de pescuit recreativ pentru habitatele piscicole naturale contractate de aceste asociaţii.

Foto: Radio Reşiţa

Cele mai citite

Related Articles