Crucea Roşie un sprijin real pentru societate!

Ziua de 8 mai este oportunitatea perfectă de recunoaştere a contribuţiei şi rezultatelor obţinute de milioanele de voluntari de la Crucea Roşie. În fiecare an, la nivel mondial, această organizaţie sprijină comunitatea, prin intermediul reţelei sale globale de aproximativ 17 milioane de voluntari şi 450.000 de angajaţi.

Crucea Roşie salvează vieţile a milioane de oameni aflaţi în situaţie de conflict afectaţi de criză sau de dezastre naturale. În Caraş-Severin cei peste 150 de voluntari sunt un sprijin real pentru societate şi mereu la datorie. Au fost alături de oameni la inundaţii la incendii sau atunci când au avut nevoie de o mână de ajutor. Şi acţiunile umanitare nu au fost puţine, după cum ne-a declarat directorul filialei judeţene Alin Cica.

După izbucnirea războiului franco-pruscat în 1870, Comitetul Internaţional a înfiinţat prima Agenţie de Informaţii pentru familiile răniţilor şi ale soldaţilor capturaţi.

La 7 iunie 1876 a fost înfiinţată Societatea pentru ajutorarea răniţilor şi bolbavilor militari pe timp de război.

O lună mai târziu, la Bucureşti, a fost înfiinţată Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, iar la 23 august a fost recunoscută de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii. La doar două săptămâni, prima ambulanţă pleca pe frontul din Serbia. Au urmat spitalele temporare din teatrele de război. Statele Unite ale Americii au avut primele vase spital.

În 1928 se puneau bazele Crucii Roşii Internaţionale, sărbătorită în fiecare an, pe 8 mai, ziua de naştere a lui Henry Dunant. Pentru meritele sale, Henry Dunant a primit, în 1901, Nobelul pentru Pace, fiind primul laureat al nou înfiinţatului premiu.

De același autor

Related Articles