Societatea Cultural-Artistică “Luceafărul” din Vârşeţ la 70 de ani!

Aniversarea celor 70 de ani de activitate a Societăţii Cultural-Artistice “Luceafărul” din Vârşeţ a avut loc zilele trecute în prezenţa unui numeros public iubitor al dansurilor şi muzicii populare româneşti. La eveniment a luat parte Consulul general al României la Vârşeţ, Gheorghe Dinu şi viceconsulul, Leonard Datko.

Cele două grupuri de dansuri ale Societăţii Luceafărul au pus în scenă un adevărat spectacol, la care şi-a adus contribuţia şi interpreta Victoria Iorga, reprezentata şi câştigătoarea trofeului Festivalului de Muzică Populară din Voivodina 2018, precum şi un grup de tinere care au susţinut un recital coral. Un alt moment artistic a fost prezentat de interpretele de muzică populară Firuţa Cina, Alina Cojocar şi Marina Zurka din Vârşeţ şi Angelica Stoica din Timişoara.

Invitaţi speciali au fost reprezentanţii Ansamblurilor “Bârzava” din Reşiţa şi “Pusta Banatului” din Timişoara. Vicepreşedintele SCA “Luceafărul” din Vârşeţ, Marina Zurca, a precizat pentru Radio Reşiţa:

De peste şapte decenii, Societatea Cultural-Artistică “Luceafărul” din Vârşeţ, prin activităţile pe care le desfăşoară militează pentru păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti strămoşeşti.

Sursă foto: Remus Gal

De același autor

Related Articles