[VIDEO-AUDIO] Spectacol al fotbalului juvenil la ”Cupa Banatului”. 29 de formații s-au întrecut la Reșița

428

Municipiul Reșița a găzduit la finalul săptămânii trecute pe stadionul Gloria din cartierul reșițean Govândari și terenul sintetic din Valea Domanului, întrecerile primei ediții a Cupei Banatului la fotbal pentru echipe de juniori.

Competiția, organizată de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin s-a desfășurat la categoriile de vârstă: 11, 12 și 13 ani și a reunit atât formații din Caraș-Severin, cât și echipe din alte centre fotbalistice cu tradiție, precum Arad, Timișoara, Craiova sau Tg. Jiu.

Tinerii fotbaliști s-au bucurat de fotbal la această sărbătoare a sportului rege, după cum a afirmat reprezentantul Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, Florin Știube:

Despre importanța desfășurării unui astfel de turneu de amploare au vorbit și doi dintre antrenorii echipelor participante: Robert Nosal de la CSM Reșița și Gelu Haidău de la Vest Sport Academy din Timișoara:

La grupa de vârstă 11 ani au luat parte 7 echipe, care s-au confruntat în sistem campionat. Locul I a fost cucerit de CSM Școlar Reșița, urmată de Viitorul Arad și CFR Simeria. La această secțiune, golgheter a devenit resițeanul Ianis Doană, titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui Mihai Pașca, de la Vest Academy Timișoara, iar cel mai tehnic jucător a fost declarat Devis Cicalău de la CFR Simeria. La această categorie a fost acordat și un premiu pentru cea mai fair-play echipă – Viitorul Anina 2014.

La 12 ani și-au disputat întâietatea 10 echipe. Trofeul la turneul, ce a avut loc în Valea Domanului, a fost câștigat de Juventus Timișoara. În finală echipa timișoreană a trecut cu 3-0 de Galaxy Timișoara Violet. Pe locul trei s-a situat echipa Oltenia Craiova, învingătoare cu 1-0 în finala mică disputată contra formației Energeticianul Tg. Jiu. Echipa din Tg. Jiu a primit la această categorie trofeul fair-play. Cel mai tehnic jucător a fost desemnat Răzvan Neag, de la Galaxy Timișoara Violet, titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui Mihai Traia de la Juventus Timișoara, iar golgheter a devenit David Dascălu, de asemenea de la formația din orașul de pe Bega.

La grupa de 13 ani au fost înscrise 12 echipe, care au luptat pentru trofeu pe stadionul Gloria din Reșița. Și la această categorie a devenit câștigătoare echipa clubului CSM Școlar Reșița. În finala mare, rosso-neri au trecut cu 2-0 de CSS Caransebeș II. În cea mică, CSS Caransebeș I a dispus de Foresta Armeniș cu 3-0. Cel mai tehnic jucător al categoriei a fost Casian Stănescu, de la CSS Caransebeș I, titlul de cel mai bun portar a revenit lui Eduard Simiuc, de la CSS Caransebeș II, iar golgheter a devenit Alexandru Gâlcuie, de la CSS Caransebeș I.

Cupa Banatului la fotbal pentru juniori,  ediția I, Reșița 2019 a fost organizată de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin și al Primăriei Reșița.

sursa foto: Cristina Corocan