Poliţiştii rutieri continuă acţiunile pentru combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere cu urmări grave

În trimestrul întâi din acest an, principala cauză a accidentelor rutiere care au drept consecinţă persoane decedate sau rănite grav o constituie viteza excesivă.
Astăzi pe DN 6 a fost organizată o acţiune de combatere a vitezei excesive, la care au fost folosite atât radarele clasice, montate pe autospeciale, cât şi pistolul laser.

Cu această ocazie, au fost înregistrate noi recorduri nedorite. Un bărbat de 38 de ani din Broşteni, judetul Mehedinţi, a confundat DN 6 cu o autostradă din Germania, fiind surprins în afara localităţii Bucoşniţa, pe un sector de drum unde viteza era limitată la 70 km/h, conducând un autoturism cu viteză de 185 km/h. A fost sancţionat cu 1305 lei şi cu suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
Un alt vitezoman, un tânăr de 24 de ani, din Piteşti, a fost surprins de radar în Băile Herculane, în timp ce conducea o motocicletă cu viteza de 142 km/h. A primit aceeaşi sancţiune.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării vitezei legale şi adaptării permanente la condiţiile de drum şi de trafic, pentru evitarea oricăror pericole, atât pentru siguranţa proprie, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Cele mai citite

Related Articles