Ida Şuţa: Intervenţiile cu chimicale şi deplasările apicultorilor în pastoral trebuie anunţate!

Apicultorii din Caraş-Severin şi Timiş care nu respectă măsurile deplasării şi şederii în pastoral vor fi amendaţi de primăriile pe a căror rază urmează să-şi amplaseze stupii.

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor der Albine Caraş-Severin şi Timiş, Ida Şuţa, avertizează apicultorii că au nevoie de un ordin de deplasare obţinut în urma unei cereri depuse la asociaţie şi a unui acord din partea unităţii administrativ-teritoriale pe a cărei rază se află zona unde acesta doreşte să-şi amplaseze stupii, precum şi a proprietarului terenului propriu-zis.

Ida Şuţa a mai spus că, pe timpul şederii în pastoral, apicultorii trebuie să aibă la ei carnetele de stupină înregistrate şi vizate de medicul veterinar şi toate celelalte documente care-i atestă activitatea. Solicitările vin ca urmare a reclamaţiilor primite de la crescătorii de albine faţă de intervenţiile neanunţate, ale proprietarilor de terenuri, cu chimicale în lanurile cu rapiţă.

Ida Şuţa a mai spus că, amenzile aplicate apicultorilor sunt cuprinse între 50 şi 150 de lei în funcţie de măsura legală încălcată.

Cele mai citite

Related Articles