Administrația Bazinală de Apă Banat investeşte milioane de euro în Caraş-Severin

321

Titu Bojin, directorul Administrației Bazinale de Apă Banat, prezent în studioul Radio Reşiţa, a spus că este pentru prima dată când lucrările hidrotehnice executate în Banatul Montan sunt de două ori mai multe decât cele din Timiş.

„Întotdeauna s-a fugit de zona de munte, unde este mai greu de executat lucrări. De data aceasta nu am mai fugit şi derulăm mai multe lucrări în Caraş-Severin. Probabil nici cetăţenii nu-şi dau seama de amploarea acestora. Fiecare vede în zona în care locuieşte”.

Am identificat 8 puncte critice unde am decis să intervenim pentru a nu mai exista probleme legate de revărsări sau inundaţii, a mai spus directorul ABAB.

„Se lucrează pe Valea Boşneagului (în zona Moldova Nouă), la cele două lacuri din Oraviţa pentru a putea fi puse în valoare de administraţia locală. Mai avem o lucrare pe Belareca, lângă Băile Herculane, unde vor fi întărite malurile. De asemenea, se lucrează la regularizarea pârâului Axin, se lucrează la Prisaca, în zona comunei Daicoviciu pe Măcicaş.”  

La aceste lucrări, se adaugă altele cu valori mai mici, de 2-3-4 milioane de lei. Titu Bojin a mai spus că în acest an se fac regularizări pe râurile Cornişor, Valea Mare, Ciomovăţ, Scoarţa, Zlagna, Moraviţa, Sadoviţa şi Armeniş. Cea mai mare investiţie, de 50 de milioane de euro, o reprezintă amenajarea Bârzavei de la Bocşa la Denta.