[FOTO] Primăvara literară germană a înflorit la Reşiţa

Cea de-a XXIX-a ediţie a Zilelor Literaturii Germane, se desfăşoară în capitala Banatului de Munte în intervalul 11-14 aprilie.

[UPDATE] Primăvara literară germană a înflorit pentru cea de-a 29-a oară la Reşiţa şi timp de 4 zile a adunat alături poeţi, scriitori, traducători şi critici literari de mare valoare din Austria, Germania, Slovenia, Serbia şi Ungaria, dar şi din mai multe localităţi din ţară, oameni de cultură români, care trăiesc şi-şi desfăşoară activitatea în Europa şi continuă de la un an la altul să întreţină vie flacăra literaturii contemporane. Despre perenitatea fenomenului literar german în Banatul Montan, reprezentantul Ministerului Culturii, Karl Konig, prezent la Reşiţa:

Karl Konig – Ministerul Culturii

Zilele Literaturii Germane se vor încheia duminică, 14 aprilie după ce la ora 11.30 la Centrul social “Frederic Ozanam” din Reşiţa va avea loc vernisajul expoziţiei “Ieri-Azi-Mâine” a Uniunii Autorilor şi Artiştilor Plastici Germani din Ungaria, iar de la 16.00 la Biblioteca Germană “Alexander Tietz”, lectura autorei Nora Iuga din Bucureşti.

Autorea Nora Iuga despre fenomenul literar german de la Reşiţa şi artizanul ei, Erwin Josef Ţigla:

Nora Iuga

***

Fenomenul literar de expresie germană din capitala Banatului de Munte va avea loc, timp de 4 zile sub auspiciile Asociaţiei germane de cultură şi educaţie a adulţilor din municipiul de pe Bârzava – una dintre cele mai prolifice entităţi culturale din România.

Erwin Josef Ţigla – organizatorul principal al evenimentului pentru Radio Reşiţa:

Cele 29 de ediţii ale acestui eveniment de marcă pentru literatura germană din România şi nu numai, sunt în desfăşurare în fiecare primăvară în municipiul de pe Bârzava şi au caracter de promovare a limbii germane vorbite şi scrise în spaţiul sud-est european.

Manifestările singurului eveniment de gen din România cuprind lansări şi prezentări de carte, lecturi publice, vernisaje de artă plastică şi de fotografie, dar şi concerte de muzică clasică.

La numeroasele activităţi înscrise în program vor lua parte atât scriitori din România, dar şi invitaţi din străinătate, din ţări precum: Austria, Croaţia, Germania, Serbia, Slovenia şi Ungaria.

Deschiderea ciclului de manifestări se va consuma de la ora 17.00 la Biblioteca germană “Alexander Tietz” din Reşiţa.

De același autor

Related Articles