Un nou mandat pentru Radio România la conducerea grupului Euroradio Notturno

Alina Velea, expert relaţii externe la Direcţia Relaţii Internaţionale a Societăţii Române de Radiodifuziune şi membru al Grupului de muzică EBU, a fost realeasă preşedinte al Grupului Euroradio Notturno pentru următorii doi ani, în cadrul reuniunii care a avut loc la Varşovia, miercuri 27 martie.

Întrunirea anuală Euroradio Notturno este consacrată programului produs de BBC în colaborare cu Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, un program bazat pe înregistrări live ale concertelor membrilor. Radio România participă la acest proiect din 1 decembrie 2000 şi deţine preşedinţia grupului de lucru din anul 2013.

Calitatea excepţională a programului muzical preluat în unsprezece ţări printre care şi România, prin Radio România Muzical (97,6 şi 104,8 FM, în intervalul orar 1:00-7:00), îl recomandă drept unul dintre proiectele internaţionale de succes, care oferă calitate şi diversitate ascultătorilor radiourilor publice europene, dar şi posibilitatea promovării propriilor artişti şi a identităţii culturale.

Înfiinţat în 1950, European Broadcasting Union este unul dintre cele mai importante organisme de cooperare media din lume, care depăşeşte barierele teritoriale dintre state promovând schimbul de material audiovizual între reprezentanţii instituţiilor publice de radio şi televiziune.

De același autor

Related Articles