Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc aduce vești bune pentru cărășeni

480

DN 57 va fi, în sfârșit, reabilitat, a dat asigurări ministrul transporturilor, prezent astăzi la Oravita. Lucrările vor începe luna viitoare, iar în acest an se va turna asfalt pe 30 de km, de la Oravita spre Moravița. Răzvan Cuc a spus că investiția va fi realizată în regie proprie de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Pe DN 57 este cazul să se intervină de îndată, am discutat despre soluţiile pentru DN 57 Oraviţa – Moraviţa, şi vreau să vă spun că în acest an avem un buget destul de generos, iar în afară de contractele subsecvente pe care le avem pentru aşternerea de covoare asfaltice conducerile CNAIR şi DRDP Timişoara vor trebui să lucreze şi în regie proprie, deoarece au achiziţionat utilaje. Au staţii şi tot ceea ce le trebuie ca să lucreze. Avem promisiunea domnului Cristian Ispravnic, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, că se apucă, de acum într-o lună, de intervenţia, în regie proprie, la DN 57. Vom începe din Oraviţa.

Ministrul Transporturilor a mai declarat, că până la sfârşitul lunii aprilie va fi scos la licitaţie studiul de fezabilitate pentru drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg.

Este un proiect pe care îl vom lansa la sfârşitul lunii aprilie. Este vorba de elaborarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg. S-a vorbit încă de acum trei săptămâni de lansarea acestui drum care era cuprins în Master-Planul general de transport ca perioadă de implementare 2020 – 2030, dar, aşa cum am făcut şi la alte proiecte de interes regional, am decis să tragem în perioada de implementare acest proiect în 2019, iar într-o lună va fi ridicată pe SICAP procedura de licitaţie pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Astfel, punem acest obiectiv în linie dreaptă.

Ministrul Transporturilor a venit astăzi în Caraș-Severin la invitația deputatului PSD, Luminița Jivan. Răzvan Cuc a fost însoțit de directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, directorul DRDP Timișoara, Cristian Ispravnic și directorul regionalei CFR Timișoara, Alexandru Simu.