Primarul Luca Mălăescu are insomnii din cauza bugetului orașului

169

Principala preocupare a primarilor, din aceste zile, o reprezintă definitivarea bugetului. Demersul este îngreunat de faptul că trebuie să cuprindă plata îndemnizațiilor persoanelor cu handicap şi a însotiţorilor şi nu mai rămân bani pentru investiţii.

La Oţelu Roşu, situaţia este extrem de complicată, mărturiseşte primarul Luca Mălăescu. Practic, numărul acestor persoane îl depăşeşe pe cel angajaţilor din Primărie. În emisiunea „Ascultă cum te ascult”, edilul a spus că bugetul îi provoacă insomnii.

„Aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce bani primim de la Guvern şi dacă aceste sume acoperă toate aceste cheltuieli, aşa cum s-a promis. Nu pot spune că nu am încredere în ministrul Eugen Teodorovici, dar nu sunt liniştit până nu văd negru pe alb. Până acum, am fost obişnuiţi să ne raportăm la bugetul pe anul anterior şi am ştiut de la bun început ce sumă puteam dispune pentru investiţii. Eu, de când sunt primar alocam în jur de două milioane de lei. Acum, după plata acestor indemnizaţii, mai rămân vreo 200 de mii de lei. O sumă nesemnificativă.”

În Oţelu Roșu trebuie plătite 86 de indemnizaţii pentru persoanele cu handicap, la care se adaugă 46 de salarii pentru însoţitori, a mai spus primarul Luca Mălăescu.