[ VIDEO-FOTO] Un timișorean a câștigat ”Cupa Banatului Montan” la tenis de masă, categoria Elite

529

Reșița se dovedește o gazdă foarte bună a competițiilor naționale de tenis de masă. A găzduit sâmbătă, 16 martie ediția de primăvară a ”Cupei Banatului Montan” la tenis de masă.

În jur de 170 de pasionați ai acestei discipline s-au aliniat la start, atât din România, cât și din Serbia.

Din România au sosit în Banatul Montan jucători din : București, Tg. Jiu, Drobeta Turnu Severin, Hațeg, Oradea, Deva, Hunedoara, Sibiu, Timișoara, Arad, Sânnicolau Mare, dar și județul Caraș-Severin este bine reprezentat, prin sportivi din Reșița și Oravița.

Victor Craiovan, unul dintre organizatori a vorbit despre importanța organizării unei astfel de competiții:

La categoria Elite primul loc a fost câștigat de Cristian Cristanus din Timișoara, urmat de Deian Sorescu din Reșița și la egalitate pe locul III: Eugen Mutrescu din Timișoara și George Durdun din București.

Reșițeanul Deian Sorescu, care s-a clasat în acest an pe poziția a II-a, a apreciat valoarea concursului de la Reșița:

Prezenți la Reșița au fost și pasionați ai tenisului de masă din Vârșeț. Marinel Ardelean, fost component al lotului național de tenis de masă al Serbiei, s-a bucurat că a avut ocazia să participe, alături de prietenii din România, la ” Cupa Banatului Montan”:

În clasamentul Open locul I a fost ocupat de Attila Balogh din Oradea, urmat de Gabriel Ciochină din Arad și la egalitate de Victor Kaposta din Arad și Cristian Costache-Roșioru din Timișoara.

A treia categorie valorică, AVANSAȚI, a fost câștigată de Wasim Ankar din Timișoara, urmat fiind de Ioan Florin Stoica din Lugoj, Florin Daroti din Lipova și Florin Dumitru din Arad.

Și începătorii s-au confruntat la Cupa Banatului Montan de la Reșița. Cel mai bun la această categorie s-a dovedit Tiberiu Tătaru din Tg, Jiu, urmat de Eugen Oproi din Sânnicolau Mare, Florin Sârbu din Sânnicolau Mare și Victor Sabău din Arad.

Competiția a fost organizată de comunitatea de tenis de masă AMATUR și Direcția Județeană Pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin.

—————————-

UPDATE:

Cupa Banatului la tenis de masă a început sâmbătă, 16 martie dimineața, iar la start s-au aliniat peste 170 de pasionați ai acestei discipline.

Sunt competitori atât din România, cât și din Serbia. Vârșet este orașul reprezentat la Reșița de practicanții tenisului de masă.

Din România au sosit în Banatul Montan jucători din : București, Tg. Jiu, Drobeta Turnu Severin, Hateg, Oradea, Deva, Hunedoara, Sibiu, Timișoara, Arad, Sânnicolau Mare, dar și județul Caraș-Severin este bine reprezentat, prin sportivi din Reșița și Oravița.

Meciurile au loc până seara târziu, fiind programate la 4 categorii: începători, avansaţi, open și elite.

Revenim cu detalii

———————————–

La Reșița va avea loc în această săptămână Cupa Banatului la tenis de masă, turneu internațional aflat la ediția a 4-a. Va fi o nouă competiție de anvergură pentru iubitorii acestei discipline, organizată de AMATUR și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, cu sprijinul Consiliului Județean,ce pune la dispoziție sala de desfășurare a evenimentului.

Toate cele 180 de locuri disponibile pentru participare au fost ocupate, astfel că există deja liste de așteptare, după cum afirmă Dorin Voina, reprezentant al Direcției Județene pentru Tineret și Sport Caraș-Severin:

Există patru categori: începători, avansaţi, open sau elite la care se pot întrece participanții. La începători sunt înscriși 30 de participanți, categoria avansaților are 57 de jucători înscriși, grupul jucătorilor de elită cuprinde 34 de concurenți, iar la open s-au înscris 52 de participanți, plus încă opt jucători aflați pe lista de așteptare, care ar putea beneficia de eventuale retrageri.

Majoritatea sportivilor sunt din vestul României, dar la Reșița vor veni și alți jucători cu experiență, inclusiv din Serbia.

Cupa Banatului Montan, ediţia a patra, va avea loc sâmbătă 16 martie, de la ora 9.00, în Sala Polivalentă din municipiul Reşiţa.