Prefecţii din ţară s-au reunit la Braşov

88

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu a participat la începutul acestei săptămâni, la Braşov, la o instruire la care au fost prezenţi toţi prefecții din toată țară. Întrunirea de lucru a fost organizată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi s-a desfăşurat sub coordonarea secretarului de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului, Adrian Petcu.

Printre temele abordate s-au numărat cele legate de activitatea Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple și a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Managementul resurselor umane și gestionarea resurselor financiare au fost alte două subiecte dezbătute la acest eveniment.
De asemenea, o prezentare a avut ca temă organizarea și desfășurarea activităților pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European în anul 2019.

„Avem un calendar al alegerilor care trebuie respectat, verificăm care este situaţia în judeţ. De altfel, noi am transmis şi către Primării un calendar pentru ca fiecare să ştie ce are de făcut, astfel încât să se desfăşoare în bune condiţii alegerile”, a declarat prefectul Matei Lupu.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în 26 mai. Pentru a asigura desfășurarea scrutinului electoral în condiții corecte va fi implementat Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot şi de prevenire a votului ilegal. România va avea în următorul mandat 33 de deputaţi.