Tradiționala “Cupă a Veteranilor”, organizată de Asociația Prietenii Munților din Reșița, a ajuns ediția cu numărul 47. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 2 martie, pe Muntele Semenic, din județul Caraș-Severin.

Prima ediție a “Cupei Veteranilor” a avut loc în anul 1969, inițiată la vremea respectivă de Asociația Județeană de Schi. După 1990 când această asociație s-a desființat din lipsa cluburilor de schi, Asociația Prietenii Munților a preluat responsabilitatea organizării acestui eveniment istoric. În fiecare an, la startul acestei competiții se aliniază peste 100 de participanți, cu vârste cuprinse între 35 de ani și plus 90 de ani.

Anul acesta concursul este structurat pe trei probe și va debuta cu o coborâre de tip Slalom Special la ora 10.30.  Imediat după, va începe cea mai distractivă probă. Aceasta constă într-o coborâre directă pe pârtia Goznuța, pe doage. Proba de schi fond va debuta la ora 13.00, cu start de lângă Cabana Semenic.

După încheierea întrecerilor și premierea participanților, în incinta pensiunii Colț de Rai, Asociația Prietenii Munților va organiza tradiționalul “Bal al Veteranilor”.

Radio Reșița este partener media al acestei manifestări, un partener cu tradiție în evenimentele organizate de  Asociația Prietenii Munților.  

Răzvan Todor