“Timişoara, trei decenii de libertate”. Curs dedicat Revoluţiei la UVT

153

În premieră naţională, începând din acest semestru, studenţii de la Universitatea de Vest au în curricula universitară primul curs dedicat Revoluţiei de la Timişoara din 1989.

Cursurile vor avea două ore săptămânal și vor fi deschise tuturor facultăţilor din cadrul Universităţii de Vest, dar şi publicului larg. Ele vor cuprinde date istorice şi aspecte controversate despre Revoluţia din ’89 și vor fi susţinute de profesori, dar şi de personalităţi care au participat la evenimente. Iniţiativa face parte din programul aniversar “Trei decenii de libertate” lansat cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţie. Acesta mai cuprinde dezvoltarea unui site în română şi engleză, deschiderea unui Centru de Studii pe tema revoluţiei şi publicarea unui volum aniversar.
“Programul dedicat celebrării a trei decenii de la Revoluţia de la Timişoara, moment istoric ce a însemnat eliberarea oraşului de comunism şi a antrenat mişcări revoluţionare în Capitală şi în toată ţara, va cuprinde manifestări ce se vor derula pe tot parcursul anului, începând prin introducerea în curricula universitară a primului curs universitar transversal dedicat Revoluţiei de la Timişoara din 1989, o premieră naţională ce este firesc să o consemnăm la Timişoara”, a subliniat rectorul Universităţii de Vest, prof.dr. Marilen Pirtea.

Cursul va fi punctat prin două credite de studiu la examinarea finală. Înscrierea este deschisă de luni 25 februarie, realizîndu-se la secretariatele facultăţilor din UVT, iar orele urmează să fie programate începând din prima săptămână a lunii martie. Formularul de înscriere se va afla online pe site-ul uvt.ro.