Probleme pentru un șofer român în Germania. Mașina i-a fost confiscată și s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii germani au oprit un român de 28 de ani care conducea un Fiat Ducato şi i-au trimis maşina la casat, constatând nu mai puţin de 61 de defecţiuni tehnice. Românul s-a ales cu dosar penal a anunțat publicația presseportal.de care citează poliția germană.

Poliţia din Ratingen a oprit marţi de dimineaţă, 12 februarie, camioneta Fiat Ducato, după ce agenţii au văzut că vehiculul arăta îngrozitor. Avea pete de rugină pe caroserie, pe şasiu, îi lipsea un far şi pierdea ulei, neavând deloc lichid de frână.

Românul, rezident în Warendorf, a fost apoi legitimat şi le-a spus poliţiştilor că şi-a uitat permisul de conducere în ţară. Agenţii au verificat baza de date şi au descoperit că de fapt românul nu avea niciun fel de permis de conducere. Aşa că i-au făcut dosar penal pentru conducere fără drept.

Apoi Fiat-ul a fost dus într-un centru de testare şi acolo un expert a descoperit nu mai puţin de 61 de defecţiuni majore la vehicul. Deficienţe la frâne, rugină pe caroserie şi cadru, suspensiile şi farurile defecte, au fost numai câteva dintre lipsuri. Concluzia finală a fost că maşina e total nesigură pentru a circula pe şosele.

Poliţiştii au decis atunci scoaterea definitivă din circulaţie a maşinii, radierea sa şi au trimis-o la casare.

Cele mai citite

Related Articles