Consiliul Judeţean Arad aduce 10,1 milioane de euro pentru drumurile transfrontaliere

77

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea au prezentat detalii privind proiectul de modernizare a drumurilor judeţene transfrontaliere. Consiliul Judeţean Arad a aprobat în 13 februarie cofinanţarea proiectului. Astfel, cu o investiţie de aproximativ 1,5 milioane de euro, Consiliul Judeţean a adus 10,1 milioane de euro din fonduri europene şi guvernamentale. Tronsonul care va fi modernizat este de 32,5 km, pe traseul Curtici-Sânmartin-Socodor-Nădab.

Prin construirea şoselei de centură a oraşului Curtici şi a tronsonului Socodor-Nădab, se va scoate traficul de tranzit din Curtici şi Chişineu Criş (parţial, pe relaţia Vărşand-Arad). Centura oraşului Curtici are o lungime de 7,3 km.

“Am insistat foarte mult pentru acest proiect care creează un culoar paralel cu Drumul Naţional 7 şi degrevează de trafic unul dintre cele mai circulate drumuri din vestul României. Consiliul Judeţean Arad a câştigat, cu acest proiect, întregul buget alocat regiunii de vest a României pentru modernizarea drumurilor transfrontaliere”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.


La rândul său, vicepreşedintele Sergiu Bîlcea a precizat: “Este un proiect ambiţios, foarte important pentru vestul judeţului, care face parte din strategia noastră de a uni oraşele din această zonă: Nădlac, Pecica, Curtici şi Chişineu Criş. Finalizând aceste drumuri, vom avea o reţea de infrastructură bine pusă la punct şi poate vom convinge guvernul României să deschidă şi alte puncte permanente de trecere a frontierei pe raza judeţului Arad”.