Majorarea tarifelor la salubritate, respinsă de consilierii lugojeni

52

Propunerea de majorare a tarifelor de salubritate la Lugoj, începând din luna februarie, a fost respinsă la ultima şedinţă a consiliului local, deşi iniţiatorul proiectului a fost primarul Francisc Boldea, care se bucură de obicei de o majoritate confortabilă.

Consilierii locali ai opoziţiei s-au opus creşterii tarifelor de salubrizare
practicate de Retim la Lugoj. Decizia acestora a fost susţinută şi de consilierul coaliţiei majoritare, Ioan Haneş, de la ALDE.

Cu un total de opt voturi împotrivă (PNL+PMP+USR+ALDE), proiectul iniţiat de primarul Francisc Boldea, privind aprobarea modificării tarifelor practicate de către Retim Ecologic Service S.A. în raport cu
utilizatorii serviciului de salubrizare pentru activitatea de colectare şi transport al deşeurilor municipale desfăşurată în Zona 0 a judeţului Timiş, în baza contractului de delegare prin concesiune a activităţii de colectare şi transport a deşeurilor nr.1746/22.09.2017, a picat. Coaliţia majoritară a adunat doar opt voturi (viceprimarul Cristian Galescu nu şi-a exprimat votul, iar consilierul PSD, Constantin Savu a lipsit), iar pentru a trece proiectul era nevoie de cel puţin nouă voturi.

Tariful plătit de lugojeni ar fi trebuit să crească de la 6,99 de lei/persoană la 8,72 lei/persoană.