Parcările cu plată de pe raza municipiului Reșița rămân momentan în propietatea Eco Bau. Primarul orașului, Ioan Popa, a precizat că deținătorul pachetului majoritar de acțiuni, Valentin Armașu, își menține poziția și le va dona către primărie. Acționari în cadrul Eco Bau mai sunt o firmă din Bocșa, care deține 40% din acțiuni și ADP Timiș cu 10% .

“Urmează să îl contactăm pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu și să vedem dacă ne poate sprijini în demersul de a obține cele zece procente de la ADP, pentru a avea control pe acțiuni. Când acest lucru se va realiza, vom lua parcările înapoi de la Eco Bau”, a precizat Ioan Popa.

Primăria dorește să reabiliteze o parte din parcările deținute de Eco Bau, care se află într-o stare avanstată de degradare.

“Eco Bau plătește către primărie 10% din încasări. Estimăm încasări de peste 500.000 de lei pe an. Consider că sistemul de gestionare al acestor parcări este deficitar, iar încasările ar putea fi duble. Modul în care se face plata de către cetățeni pentru parcare este defectuos și atfel mulți evită achiziționarea tichetelor. Vom dezvolta acest serviciu pentru a ușura încasările”, a mai adăugat edilul.

Parcările din Reșița au fost concesionate în anul 2011 către Eco Bau, contractul fiind valabil până în anul 2021.

Răzvan Todor

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.