Muntele Semenic a găzduit în acest sfârșit de săptămână ediția a II-a a “Cupei Semenic Colț de Rai”, organizată de Asociația Prietenii Munților.

Peste 100 de copii, din mai multe orașe ale țării, au luat startul la această competiție.

Primii care au parcurs proba de slalom au fost începatorii. Pentru ei a fost pregătit un traseu mai scurt și mai puțin dificil. Au urmat apoi “veteranii”, cei care nu se află la prima participare. Aceștia au fost împărțiți pe categorii de vârstă: sub 10 ani, juniori mici 11-14 ani, juniori mari 15-18 ani și open, categorie deschisă tuturor participanților.

Totodată, acest concurus a fost inclus și în etapa a II-a a “Cupei Prietenii Munților”, aflată la ediția a XXXIII-a.

Atmosfera a fost una plină de veselie. Deși unii dintre participanți s-au aflat la primul lor concurs, au reușit să facă față emoțiilor și să termine cursa cu bine. Copiii au fost mulțumiți de traseu și nu au întâmpinat mari dificultăți pe parcursul probelor:

Părinții micilor sportivi sunt de asemenea încântați. Ei consideră că acest sport și timpul petrecut afară, în timpul iernii, îi ajută foarte mult pe copii. Aceștia sunt mai puțin tentați în a folosi dispozitivele mobile, au parte de socializare și reușesc să își facă mult mai ușor prieteni noi:

După încheierea concursului, bineînțeles că nu a lipsit premierea celor mai buni. Gazda evenimentului, Pensiunea Colț de Rai, i-a premiat pe câștigători cu medalii și cupe, însă, toți participanții au primit câte o diplomă, pentru a-și aminti cu drag de acestă zi.

La lăsarea întunericului, a fost pregătit un foc de artificii, în cinstea celor peste 100 de campioni care s-au aventurat astăzi pe pârtia Goznuța, din stațiunea Semenic.

Radio Reșița a fost partener media al acestei manifestări, partener cu tradiție, în evenimentele organizate de  Asociația Prietenii Munților.

“Organizarea și susținerea unor astfel de evenimente, reprezintă în același timp și un prilej de a promova turismul în zonă. Tot ce se întâmplă aici, pe Muntele Semenic, a devenit deja un fenomen. Când vezi peste 100 de copii înscriși la startul unui concurs de schi, nu poate decât să te bucure.

Este foarte important să promovăm aceste sporturi și să îi îndemnăm pe oameni spre mișcare. Trăim într-o eră a tehnologiei, în care copii preferă tableta sau telefonul mobil, în detrimentul unor activități în aer liber. Prin mediatizarea unor astfel de evenimente, dorim să promovăm mișcarea care înseamnă sănătate și automat o viață mai fericită”, a precizat Laura Sgaverdea, managerul Radio România Reșița.

Răzvan Todor