Gripa închide şcolile în România! De astăzi, elevii vor avea 4 zile libere

617
Elementary school students raising hands. View from behind.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu a semnat astăzi un ordin care prevede suspendarea integrala a cursurilor în sistemul de învatamânt preuniversitar, vineri, 25 ianuarie 2019. Ordinul de ministru a fost dat din cauza raspândirii gripei, dupa ce Ministerul Sanatatii a trimis o adresa catre Ministerul Educatiei în acest sens.

“Ministerul Sănătaţii a informat astăzi Ministerul Educaţiei Naţionale despre situaţia privind evoluţia infecţiilor gripale si despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor in unitaţile de învăţământ preuniversitar pentru data de 25 ianuarie 2019. Aceasta măsură fost aprobata printr-un Ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. Astfel, dat fiind ca 24 ianuarie este declarată oficial zi liberă, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea in colectivitati.

Deciziile de suspendare a orelor de curs pe o perioadă limitata de timp se vor aplica punctual,” se arată în comunicatul publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

La rîndul ei, ministrul sănătății, Sorina Pintea a declarat că împreună cu Ministerul Educației vor continua triajul epidemiologic în unităţile de invăţământ săptămâna viitoare, odată cu realuarea activităţii in unitatile şcolare. Recomandăm părinţilor să pună accent in continuare pe măsurile igienico-sanitare , iar pe parcursul celor 4 zile libere să evite expunerea copiilor in colectivitaţi”, a mai spus Sorina Pintea.

Măsurile de prevenire şi control demarate de Ministerul Sănătăţii săptămîna trecută, la debutul sezonului gripal, se menţin în perioada următoare.