Porci sacrificaţi târâţi cu maşina prin Reşiţa. Inspectorii DSVSA au aplicat amenzi de 1.500 de lei

1390

Politiştii cărăşeni s-au autosesizat după o filmare postată duminică, 13 ianuarie pe Facebook, din care rezultă că o autoutilitară care circula pe o stradă în municipiul Reşiţa trăgea după ea corpurile a două porcine.

A fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 35 de ani, din Reşiţa, care a fost invitat la sediul poliţiei. În urma audierilor acesta a declarat faptul că a sacrificat cei doi porci la o grădină pe care o deţine în extravilanul municipiului Reşiţa din cartierul Ţerova şi i-a încărcat în autovehicul cu intenţia de a-i transporta în cartierul Câlnic.

Bărbatul a fost sanctionat contraventional pentru încălcarea art. 150 alin. 1 lit. c) din Regulamentul de aplicare a OUG 195/ 2002, cu amendă în valoare de 870 lei. Totodată politistii continuă cercetările cu privire la legalitatea deţinerii şi sacrificării animalelor.

Contactat, Nicolae Crista – directorul DSVSA Caraş-Severin, a transmis pentru Radio Reşiţa că momentan se fac cercetări, împreună cu poliţia, în vederea sancţionării făptaşului privind sacrificarea şi mişcarea animalelor, dar şi confiscarea carcaselor şi transportul acestora către o unitate de incinerare şi distrugere.

Medicul veterinar Nicolae Crista, şeful DSVSA Caraş-Severin pentru Radio Reşiţa:

Valentina Adam

foto facebook