Nestlé închide fabrica de la Timişoara, singura din România

234

Nestlé, compania multinațională din industria alimentară și una dintre cele mai importante concerne elvețiene, își închide fabrica din Timișoara, singura din România.

Managerul Nestle pe România, a anunţat săptămâna aceasta intenția de a începe demersurile pentru închiderea unității sale de producție din Timișoara, până la finalul lunii mai 2019. Acesta a mai declarat că decizia a fost luată din motive financiare și de competitivitate.

În prezent, în fabrica de la Timișoara, cumpărată de Nestle în anul 2000, lucrează 388 de angajați. Alți 30 lucrează în centrul de servicii financiare al companiei, însă aceștia nu vor fi afectați de această decizie, urmând să işi continue activitatea într-o nouă locaţie în centrul oraşului.

Nestle este recunoscut în România pentru napolitanele Joe pe care le fabrică în Timişoara. Aceştia mai comercializează pe piaţa din România produse pentru copii, cereale şi batoane, produse culinare, napolitane şi ciocolată, hrană pentru animale şi îngheţată, cafea şi băuturi, fiind cel mai mare jucător pe segmentul cafelei solubile din România, cu marca Nescafe.

Brandurile produse la Timişoara, nu vor dispărea de pe piaţă, producţia urmând să fie mutată integral în Ungaria.