Zero la Mie este aplicaţia prin care utilizatorii care au consumat alcool pot afla timpul estimativ în care vor ajunge din nou la 0 la mie alcool în sânge. 

Dedicată şoferilor, noua versiune a aplicaţiei include noi funcţionalităţi prin care aceştia pot testa dacă se încadrează în parametrii legali pentru a conduce un autovehicul. 

Pentru a afla timpul necesar pentru revenirea la limita legală de 0 la mie alcool în sânge, necesară conducerii unui autovehicul pe drumurile publice, utilizatorii aplicaţiei Zero la Mie parcurg cinci paşi simpli în care introduc informaţiile necesare calculului.

Zero la Mie este construită utilizând formula de calcul dezvoltată de fizicianul suedez Erik Windmark, utilizată la nivel internaţional, iar pe baza datelor introduse în secţiunea bio, precum gen, înălţime, greutate, cantitate şi tip de alcool consumat, dar şi timpul de consum, este generat un timp estimativ necesar pentru revenirea la zero la mie alcoolemie. Dacă utilizatorul a consumat alimente în perioada de consum de alcool, este recomandată adăugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicaţie. 

Ce părere au șoferii despre această aplicție, a aflat Răzvan Todor:

Noua versiune a aplicaţiei încorporează şi “Testul de echilibru”, prin care utilizatorii îşi pot testa controlul şi reflexele. Astfel, prin accesarea camerei telefonului direct din aplicaţie, pe ecran apare o linie de ghidare care trebuie urmată. Dacă reuşeşti să mergi drept, ai trecut testul! Dacă rezultatul este negativ, pe ecranul telefonului este afişat un mesaj de atenţionare şi responsabilizare, iar utilizatorului îi este recomandat să contacteze un prieten sau să comande un taxi. 

Zero la Mie, disponibilă pentru moment pentru sistemul de operare iOS, iar de la începutul anului viitor şi pentru Android, este dezvoltată de Poliţia Română şi Ursus Breweries, în cadrul platformei de consum responsabil DespreAlcool.ro.