Globurile de Aur 2019 – Filmele biografice „Green Book” si „Bohemian Rhapsody”, marile câstigatoare

138

Filmele biografice „Green Book” si „Bohemian Rhapsody” si drama „Roma” au fost marile câstigatoare la cea de-a 76-a editie a galei Globurilor de Aur, care a avut loc duminica seara la Los Angeleş si unde „The Americans” si „The Kominsky Method” au fost desemnate cele mai bune seriale, scrie News.ro.

„Green Book”, de Peter Farrelly, a primit 3 Globuri de Aur („cea mai buna comedie”, „cel mai bun actor în rol secundar” si „cel mai bun scenariu”), iar „Bohemian Rhapsody”, de Bryan Singer, si „Roma” al lui Alfonso Cuaron au primit câte doua trofee.

Filmul regizat de Farrelly este inspirat de povestea adevarata a prieteniei dintre un sofer de origine italiana (jucat de Viggo Mortensen) si un muzician afro-american (Mahershala Ali) ce se leaga în timpul unei calatorii prin Sud, în anii 1960.

Green Book

Filmul despre ascensiunea trupei Queen a fost premiat la categoriile „cea mai buna film – drama” si „cel mai bun actor în rol principal”.

„Roma” al lui Alfonso Cuaron s-a impus la categoriile „cel mai bun film într-o limba straina” si „cel mai bun regizor”.

Cât priveste aria televiziune, „The Americans” al FX a fost desemnat „cel mai bun serial – drama”, în timp ce productia Netflix „The Kominsky Method” a fost aleasa „cel mai bun serial – comedie”.

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o drama despre fostul vicepresedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell si Amy Adams în distributie, a primit cele mai multe nominalizari – 6.

Bale a fost premiat pentru interpretarea sa si a multumit Satanei pentru inspiratia pe care i-a dat-o.

Premiat pentru a doua oara cu Glob de Aur (primul trofeu l-a primit pentru „The Fighter”, care i-a adus si un Oscar), Bale a multumit mai întâi sotiei lui, apoi a spus: „Multumesc, Satana, pentru ca m-ai inspirat sa joc acest rol”. Actorul a glumiţ spunând ca urmatorul rol pe care îl va interpreta va fi al lui Mitch McConnell, liderul majoritatii din Senatul american.

Christian Bale, în „Vice”

„The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” (FX) a primit cele mai multe nominalizari pe partea de televiziune – 4.

Dupa „Vice”, cele mai multe nominalizari au revenit „The Favourite” (5), „Green Book” (5), „A Star Is Born” (5), „BlacKkKlansman” (4) si „Mary Poppins Returns” (4).

Între productiile de televiziune s-au remarcat „Barry” si „Sharp Objects” (HBO), „Homecoming”, „The Kominsky Method” si „The Marvelous Mrs. Maisel” (Amazon) si „A Very English Scandal” (BBC), cu câte trei nominalizari.

Gala a fost gazduita de actorii Sandra Oh si Andy Samberg. Actrita a fost premiata pentru rolul din serialul – drama „Killing Eve”, fiind prima femeie cu origini asiatice care a câstigat trofeul în ultimii 38 de ani. În 1981, Yoko Shimada s-a impus cu interpretarea din „Sogun”. Sandra Oh a fost si prima actrita cu origini asiatice care a prezentat gala.

Jeff Bridges a primit trofeul „Cecil B. DeMille”, iar Carol Burnett a primit primul Glob de Aur onorific pentru activitatea în televiziune.

Globurile de Aur au fost înmânate, între altii, de Halle Berry, Chadwick Boseman, Sterling K. Brown, Jessica Chastain, Kaley Cuoco, Jamie Lee Curtiş Dick Van Dyke, Sam Rockwell si Harrison Ford.

Lista completa a câstigatorilor celei de-a 76-a editii a galei Globurilor de Aur:

Cel mai bun film – drama a fost ales „Bohemian Rhapsody” (r. Bryan Singer).

Green Book” a fost desemnat „cel mai bun musical/ comedie” (r. Peter Farrelly).

Rami Malek a primit trofeul pentru „cel mai bun actor într-un film – drama” pentru rolul Freddie Mercury din „Bohemian Rhapsody”.

Christian Bale a câstigat Globul de Aur la categoria „cel mai bun actor într-un musical/ comedie”, pentru rolul din „Vice” (r. Adam McKay). La aceasta categorie au mai fost nominalizati Lin-Manuel Miranda pentru „Mary Poppins Returns”, Viggo Mortensen pentru „Green Book”, Robert Redford pentru „The Old Man & the Gun” si John C. Reilly pentru „Stan & Ollie”.

Cea mai buna actrita într-un film muzical/ comedie a fost aleasa Olivia Colman, pentru „The Favourite” (r. Yorgos Lanthimos).

Cea mai buna actrita în rol secundar într-un lungmetraj de fictiune a fost desemnata Regina King, pentru „If Beale Street Could Talk” (r. Barry Jenkins).

Cel mai bun actor într-un rol secundar a fost ales Mahershala Ali, pentru „Green Book”, film premiat si la categoria „cel mai bun scenariu” (Brian Hayes Currie, Peter Farrelly si Nick Vallelonga).

Cel mai bun film într-o limba straina a fost desemnat „Roma” al lui Alfonso Cuaron, cineastul mexican fiind premiat si la categoria „cel mai bun regizor”.

Cea mai buna actrita într-un lungmetraj – drama a fost Glenn Close, pentru „The Wife” (r. Björn Runge). Ea a fost premiata acum pentru a treia oara cu Glob de Aur (dupa rolurile din „The Lion in Winter” si „Damages”).

Cea mai buna animatie a fost desemnata „Spider-Man: Into the Spider-Verse”.

La categoria „cea mai buna muzica” a fost premiata cea compusa de Justin Hurwitz pentru „First Man” (r. Damien Chazelle).

Cât priveste cel mai bun cântec, aici a fost desemnat câstigator „Shallow” („A Star Is Born”, Lady Gaga si Bradley Cooper), compus de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando si Andrew Wyatt.

Televiziune
„The Americans” a câstigat premiul categoriei „cel mai bun serial – drama”.

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical/ comedie a fost desemnat Michael Douglaş pentru „The Kominsky Method”, care a fost desemnat si „cel mai bun serial – comedie/ musical”, iar pentru rolul într-un serial drama a fost ales Richard Madden, pentru „Bodyguard”.

La categoria „cea mai buna actrita într-un serial de televiziune – drama” a fost desemnata câstigatoare Sandra Oh, pentru rolul din „Killing Eve”.

Rachel Brosnahan a fost desemnata „cea mai buna actrita într-un serial – comedie/ musical”, pentru rolul din „The Marvelous Mrs. Maisel”.

Patricia Arquette a fost premiata la categoria „cea mai buna actrita într-o miniserie/ film de televiziune”, pentrul rolul din „Escape at Dannemora”.

Darren Criss a fost premiat la categoria „cel mai bun actor într-o miniserie/ film de televiziune”, pentru rolul din „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”. Pentru acest trofeu au mai fost nominalizati Antonio Banderas („Genius: Picasso”), Daniel Bruhl („The Alienist”), Benedict Cumberbatch („Patrick Melrose”) si Hugh Grant („A Very English Scandal”).

Productia „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” a fost câstigatoare si la categoria „cea mai buna miniserie/ film de televiziune”.

Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie, serial sau film de televiziune a fost ales Ben Whishaw, pentru „A Very English Scandal”.

Cea mai buna actrita în rol secundar într-o miniserie, serial sau film de televiziune a fost desemnata Patricia Clarkson, pentru „Sharp Objects”.

foto news.ro